10 Temmuz 2015 Cuma

SURİYE SINIRINDAKİ KRİZ VE YAKLAŞAN SAVAŞ TEHLİKESİ

SURİYE SINIRINDAKİ KRİZ VE YAKLAŞAN SAVAŞ TEHLİKESİ
BİLGE KALEM

Bugün Ortadoğuda büyük bir kriz yaşanmakta ,bir yandan Filistin 'de Siyonist İsrail devletinin zulmü altında inim inim inleyen filistin halkı,bir taraftan Işid terörürünün ve iç savaşın bir cehenneme çevirdiği Suriye ,bir yandan her ne kadar basit bir harekat gibi gözüksede İran ve Türkiye arasında bir savaşı tetikleyeceği kesin olan Türkiye devletinin emperyalist müdahale hazırlıkları ve Kürt halkının TC'ye karşı verdiği var olma mücadelesi .

Her ne kadar bugün Türkiye burjuvazisi bazı çevrelerin iddaa ettiği alt emperyalist yani bölgesel güç olacak kadar güçlü değildir.Ancak bunu arzulamakta ve buna yönelik politikalar üretmekte ve bu konuda önemli ilerlemeler kaydetmektedir. .Bu nedenle Ortadoğuda sürekli olarak çatışmalara müdahil olmakta ve özellikle ve Öso ve Işid gibi gruplara destek vermektedir. Ancak Türkiye burjuvazisinin korkak karakteri henüz içinde bulunduğu batı ittifakının çıkarlarından ayrı politikalar üretmesini engellemektedir. Akp hükümeti her ne kadar kendi politikalarını uygulamak istesede özellikle Amerika buna bir şekilde engel olmaktadır.

TC'nin Suriye'ye karşı düzenlemek istediği harekatın nedeni ise gayet açıktır , Ypg güçleri karşısında yenilgiye uğrayan Işide destek olmak ve Suriye topraklarını kendi çıkarları doğrultusunda burada bulunan gruplara paylaştırmaktır. Ancak Özellikle Rus ve İran burjuvazisinin bu müdahaleye razı gelmeyeceği de gayet bellidir. Rusya özellikle Akdeniz de sahip olduğu tek deniz üssünü ,İran İse ortadoğudaki en önemli müttefikini yitirmek ve Ortadoğu da sahip olduğu etkinliği yitirmek istemeyecektir. Ayrıca muhtemel bir savaşta PKK ve YPG kuzey Suriyede kurmuş olduğu egemenliği kaybetmemek için Rusya-İran bloğunun yanında yer alacağıda kesindir. Bu durum Suriye'yi Türkiye burjuvazisi için tam bir bataklığa çevirecektir.

Her taraftan binlerce işçi emekçi çocuğu bir burjuvazinin çıkarları uğruna boşu boşuna ölecektir . Aynı zamanda Ortadoğuda gerçekleşecek bir savaşın bir Dünya savaşını da tetikleyeceği de gün gibi ortadadır. Çünkü ortadoğu dünyadaki en önemli siyasi fay hatlarından birisidir ve bu fay hattındaki bir yarılma Dünya'daki diğer fay hatlarını da tetikleyecek ve ortadoğuda çıkacak olan alevler bütün dünyayı ister istemez saracaktır.


YAKLAŞAN SAVAŞA KARŞI NE YAPMALI ?

Peki işçiler ve emekçiler bu durum karşısında ne yapacak ? Yaklaşan savaş karşısında sessiz kalıp çocuklarımızın ve gençlerimizin bu kan deryasında ölmelerini mi bekleyeceğiz ? Kesinlikle hayır ! Ancak Irak savaşı döneminde ki gibi pasifist barış söylemleri havanda su dövmekten başka bir şey değil . Bu savaşı durduracak tek güç işçi sınıfının örgütlü mücadelesinden başka bir şey değildir. İşçi sınıfı devrimcilerinin alacakları tavır geçmişte olduğu gibi pasifist barış söylemlerine dayanmak yerine işçi sınıfının enternasyonalist çıkarlarını temel alan bir tarzda örgütlenmek ve sınıfa karşı sınıf savaşı şiarı ile silahları kendi burjuvazilerine çevirmek olmalıdır. Ortadoğu halklarının kurtuluşuna giden yol ortadoğulu işçi ve emekçilerin güçlerini birleştirerek kendi iktidarlarını kurmalarından geçiyor.

Bununda tek yolu Ortadoğu 'dan başlayarak dünyanın her yerinde gerçekleşecek olan işçi devrimleridir.İşçi sınıfı iktidarı dünya çapında eline almadıkça yani kapitalizm son bulmadıkça savaşlar, sömürü v.s bitmeyecektir.


DÖRDÜNCÜ ENTERNASYONALİN İNŞASI İÇİN
Ayrıca bir diğer sorunda halen Dünya çapında işçi sınıfına yol gösterip işçi sınıfına önderlik edecek Devrimci parti olan dördüncü enternasyonalin kurulamamış olmasıdır. İşçi sınıfı önderlikten yoksun kaldıkça kendisini bekleyen siyasi görevlerini asla yerine getiremeyecektir.. Proleter devrimcilerin başlıca görevide dördüncü enternasyonalin kurulması için çaba sarfetmektir. Troçki'nin meşhur deyişiyle artık mesele önderliğin bunalımıdır ve bu bunalım son bulmadıkça işçi sınıfının iktidarını kurmak ham hayalden başka bir şey değildir. Bu önderliğin inşası ise ancak ve ancak işçi sınıfının bağrında yapılacak sebat ve sabır gerektirecek bir çalışmaya ve militan bir mücadeleye bağlıdır.
YAŞASIN ORTADOĞU BİRLEŞİK İŞÇİ SOVYETLERİ!
ORTADOĞU'YA BARIŞ SAVAŞAN İŞÇİLERLE GELECEK !


SINIFA KARŞI SINIF SAVAŞI !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet