28 Mayıs 2016 Cumartesi

Mülteci Hakları'nı Savunalım! Arap Devrimi destekleyelim! AB şovenizmini ve Emperyalizmi yenin! Tüm Devrimci Kuruluşları ve Eylemcilere Uluslararası Dayanışma Kampanyası için bir açık mektup

Mülteci Hakları'nı Savunalım! Arap Devrimi destekleyelim!
AB şovenizmini ve Emperyalizmi yenin!
Tüm Devrimci Kuruluşları ve Eylemcilere Uluslararası Dayanışma Kampanyası için bir açık mektup
Devrimci Komünist Uluslararası Eğilim (RCIT) tarafından yayınlanan, 2016/05/22, www.thecommunists.net
Yoldaşlar, Kardeşlerim!
* Suriye, Mısır, Körfez monarşileri yanı sıra Tunus gerici rejimleri Kahrolsun! Yabancı ve yerli düşmanlara karşı Arap Devrimini savun! Suudi Saldırganlık karşı Yemen'i savun! İsrail emperyalist Apartheid devletini yıkın- Filistin'de Direniş ve Zafer!
* Devam eden Suriye Devrimi ile Uluslararası dayanışma! Bütün Baas devlet aygıtı çökerttiğini kadar mücadeleyi devam! Rusya ve NATO askeri müdahaleler ile aşağı! Büyük Güçler tarafından herhangi müzakere yerleşim yok! Ulusal kendi kaderini tayin etme Kürt halkının hakkı için! Gerici Daesh Kahrolsun!
* Afganistan, Irak, Suriye, Yemen, Libya, Mali, ve Somali'de emperyalist saldırı ve savaşlara son verelim: Emperyalist NATO ve Rus güçleri ve yerel müttefiklerini yenin! Bizler emperyalist işgalcilere karşı olanların tarafındayız, ama milliyetçi ya da İslamcı güçlere hiçbir siyasi destek vermiyoruz!
*Avrupa'da şovenizme ve militarizme karşı mücadele! mültecilere sınırları açın! Fransa'da olağanüstü hali kaldırın! Avrupa sokaklarında ulusal orduların Olağanüstü rejimine hayır! İslamofobik ırkçılığa karşı Müslüman göçmenleri savun! Filistin'le dayanışma yanlısı aktivistlerin suçlanmasına hayır! Sokaklardan ırkçı ve faşist güçleri sürecek işçi ve göçmen hareketlerinin ve kitle örgütlerinin birleşik cephesi!
* Göçmenler için eşit haklar! Eşit ücret ve tam vatandaşlık hakları! Eğitim ve kamu yönetiminde göçmenler ve ulusal azınlık dilleri için Eşitlik! Tüm mülteciler ve tüm işsiz yerli işçiler için iş ile bir kamu işleri programı için! Yerli işçiler ve göçmenler AB ve Rusya ile Orta Doğu ve Afrika'daki diktatörlükler egemen sınıflara karşı - birlikte ortak düşmana karşı mücadele: !
devrimciler, işçi sınıfının örgütleri ve kitle örgütleri içinde ezilenler için acil mücadele etmelidir.Bu talepler için mücadeleye sevketmek ve baskı yapmak amacıyla reformcu nitelik taşıyanlar içinde dahi mücadele edilmelidir
Doğal olarak, Marksistler olarak, kapitalist rejimlerin devrimci bir ayaklanma ile devrilmesi için, işçi ve köylü cumhuriyetlerin kurulması için, mücadele eden güçleri sosyalist bir bakış açısıyla odaklanmış bir program birleştirir.
Bu devrimci pozisyonları ve bakış açılarını temel hatlarıyla kabul ediyorsanız, beraberce tartışmak ve böyle bir kampanya başlatmak için nasıl birlikte karar alabileceğimizi somutlamak için çağrıda bulunuyoruz. Örneğin, 20 Haziran'da Dünya Mülteciler Günü eylem uluslararası bir gün için mükemmel bir fırsat olabilir.
İletişim için: www.thecommunists.net

Şerh Notumuz: Dördüncü Blok olarak özellikle "Suriye Devrimi" kavramsallaştırmasına katılmadığımızı, buradaki esas tutumumuzun Anti-emperyalist birleşik cephe oluşturduğunu, özellikle "suriye muhalefeti" denilen unsurların esasen emperyalist güçlerin paralı askerleri olduğunu bu anlamıyla yaşanan gelişmelerde tarafımızın emperyalizme karşı mücadele edenler olduğunu vurgulamak isteriz. Dördüncü Blok

orjinal metin: http://www.thecommunists.net/rcit/open-letter-refugees-arab-revolution/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet