7 Mayıs 2016 Cumartesi

71 DEVRİMCİLİĞİNDEN ÖĞRENMELİ, DEVRİMCİ CEPHEYİ İNŞA ETMELİYİZ!

71 DEVRİMCİLİĞİNDEN ÖĞRENMELİ, DEVRİMCİ CEPHEYİ İNŞA ETMELİYİZ!
71 Devrimciliği'nin biz komünist devrimciler için gerisine düşülemeyecek temel ayrım noktaları bulunmakta. Bu anlamıyla Uluslararası komünist hareketin tarihsel mirasının devrimci zeminlerde yeniden üretilmesi iddiasını taşıyacak her özneleşme, 71 devrimciliğinin gerisine düşülemeyecek temel kalkış noktalarını somutlamak ve savunmak zorundadır.
Özellikle kalkınmacılığın ve resmi Kp'ler üzerinden şekillenen dış büro siyasetçiliğinin yaşadığımız coğrafyaya bulaştırdığı esas siyasal zemin liberal-kalkınmacı reformist anlayış olmuştur. Tip'in kuruluşu bir ileri adım ifade ederken öbür taraftan aynı Tip'in "sosyalist devrim" adı altında esasen parlamenter-evrimci bir "mücadele" anlayışını benimsemesi, o zamanlar adı var kendi yok "TKP" nin sosyal demokrasiye yamanma çabaları ve Ulusal Demokratik Cephe denilen reformist düzen içi bloklaşmayı savunusu yaşadığımız topraklarda reformizmin ideolojik hazırlıklılığını ve özellikle SSCB tekelini elinde bulundurma avantajını etkili kullandığı gerçekliğini karşımıza çıkarmaktaydı.
İşte yaşanılan bu parlamentarist-reformist bloklaşmaya yetersiz ama etkili bir tepkinin ifadesi olarak ortaya çıkan 71 Devrimciliği, oportünist cephenin "goşizm" söylemleri ile bastırmaya çalışsa dahi yaşadığımız topraklardaki sahip çıkılması gereken geleneğe de işaret etmektedir.
Aynı 71 devrimciliğinin 15-16 Haziran'daki etkisi, Kızıldere'de yazdığı devrimci dayanışma ve teslim olmama ruhu, toplamda 71 devrimciliğinin devrimci örgütte, devrimci siyasette ısrarı ve 71 devrimciliğinin devrimci doruğu olan İbrahim Kaypakkaya'nın politik olarak sınıf zemininde ve komünist perspektifle örülü çizgisi bugünde gerisine düşülemeyecek eşiği işaret ediyor.
Şimdi görev Kürdistan'da yaşanan gelişmelere ve yükselen faşizme karşı 71 devrimciliğinin cürretini kuşanan bir mücadele hattını inşa etmekten geçiyor.
Devrim için düşenler kavgamızda yaşıyor
Devrimciler ölür devrimler sürer,
Devrim için devrimci parti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet