27 Nisan 2016 Çarşamba

1 MAYIS İŞÇİ SINIFININ ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ, KOMÜNİST BİR DÜNYA KURMA MÜCADELEMİZİN SAVAŞ SLOGANIDIR!


1 MAYIS İŞÇİ SINIFININ ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ,
KOMÜNİST BİR DÜNYA KURMA MÜCADELEMİZİN SAVAŞ SLOGANIDIR!


İşçiler, Emekçiler,  Bütün Ezilenler;

1 Mayıs 2016'yı karşılıyoruz. Dünya eşi görülmemiş bir barbarlığın kıyısında yüzüyor. Kapitalizm dünyayı sarsan, küresel ölçekli bir krizle karşı karşıya ve bunalımların savaşların ve devrimlerin yeni bir yüzyılının habercisi olan bir zaman geliyor.
Suriye'de yaşanan savaş ve trajedi yaklaşan bir dünya savaşının doğmakta olduğunu göstermekte, sokaklara dökülen ezilen, sömürülen milyonlarca insan derme çatma sallarla savaştan kaçarken yüzlerle denizlere veriyorlar cansız bedenlerini, geriye kalanları için ise toplama kamplarında sefaletten başka bir gelecek beklenemiyor. Kendi emperyalist iştahları için Suriye2de savaş çıkartanlar, yaşayan milyonlarca yoksulun yaşam hakkını hiçe saymaktan çekinmiyorlar. İşte kapitalizmin insanlığa verebileceği budur!

Kapitalizmin dindirilemeyen krizi gelinen noktada tek bir çıkış yolunu insanlığa işaret etmekte: Ya Barbarlık Ya Sosyalizm!
2008 yılından itibaren başlayan derin krizi kapitalizmin geri dönülemez ve kurtulamayacağı bir felakete doğru sürüklemekte, krizin bedelini ise milyarlarca işçi emekçi, yoksul insan ve en çok da sömürülen ülkeler emekçileri ödemektedir. Dünyanın zenginleri yüzde 1 nüfus oranıyla dünya zenginliklerinin yüzde 50'den fazlasına sahipken yaşanan krizlerde hala zenginliklerine zenginlik katarken geri kalan yüzde 99 için yokluk ve sömürüden başka bir çıkış yolu bırakmamakta...
Ancak bu böyle gitmez!

Emperyalistler Arası Çelişkiler Büyüyor, İnsanlık Yeni Ekimleri Çağırıyor!

ABD emperyalizminin 11 Eylül Saldırısı ile başlayan ve yayılmacılığı için bir fırsata çevirmeye çalıştığı Yeni savaş konsepti olan “Terörizmle Savaş” demagojisinin özünde Abd emperyalizminin yeni pazar ve paylaşım mücadelesini tetikleyen bir etmen olduğu apaçıktı. Özellikle 2008 Finans krizi ile beraber Kapitalist devletlerin doğasını oluşturan savaş silahına sarılan emperyalizm için savaşın yeni açıklamasını “demokrasi” söylemi oluşturuyordu.
2011 yılında Tunus'te işsiz bir gencin kendini yakmasıyla başlayacak fırtınanın bölgesel bir hal alıp tüm dünyayı kasıp kavuracağını kim düşüneblirdi ki? “Arap Baharı” denilen bu dönemde özellikle milyonlarca insan Mısır'ın, Tunus'un, Cezayir'in sokaklarını sarmış, aynı rüzgar İran'da Musawi taraftarları ile, Türkiyede Taksim Gezi Parkı ayaklanması ile batıya doğru uzanmıştı.
Aynı rüzgarın Emperyalist metropollerde de kendini Abd'de %99, İspanya'da Öfkeliler, Yunanistan'da İşçi ayaklanmaları, Brezilya'daki Dünya kupası protestoları ve Fransa, İngiltere, Almanya banliyölerindeki Kent yoksulları ayaklanmaları esasen Sömürüye karşı farklı coğrafyalardaki milyarlarca ezilenin tepkilerinin dışavurumundan başka Bir şey değildir.

Devrim İçin Devrimci Parti Gerekir!

Bütün bu yaşanılan örnekler ve ayaklanmalar tek bir gerçekliği gözlerimizin önüne sermekte: Yaşanılan gelişmeleri devrimci sonuçlarına götürebilmek için ihtiyacımız olan en büyük silah Milyarlarca ezilenin sözcüsü olacak Dünya Devrim Partisi'dir. Bugün bütün gelişmeler böyle bir önderliğe neden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

Dünyanın bütün Devrimcileri!

İnsanlığın özgürleşmesine gidecek biricik yol olan Komünist bir dünya mücadelemizin esas aracını Dünya Devrim Partisi'ni kurma mücadelemizde bizlere omuz verin! Çivisi çıkmış bu dünyanın çivilerini yerinden söküp Ezilenlerin eşitlikçi dünyası olarak yeniden çakmak için; Dünya Devrim partisi Dördüncü Enternasyonal'i Yeniden İnşa Etmek için;
Mücadelemizde Sorumluluk alın sorumluluğu Paylaşın,
Başka Bir Dünya kurma mücadelemizin özneleri olun!

Yaşasın Sosyalist Dünya Devrimi!








BİZ KİMİZ?

Dördüncü Enternasyonal İçin İrtibat Komitesi (DEİİK); İngiltere, Brezilya, Arjantin ve Türkiyede Şubeleri bulunan 4. Enternasyonal'in yeniden inşası ve yaşadığımız coğrafyalarda proleter devrimlerin başarısı mücadelesi doğrultusunda yola çıkan Uluslararası bir fraksiyondur.
DEİİK, proleter devrimcidir.
DEİİK, Bütün Ezilenlerin Mücadelesini Savunur.
DEİİK, Ulusların Kendi Kadelerini Tayin Hakkının Koşulsuz Savunucusudur.

DEİİK, Dünya devrim Partisi 4. Enternasyonal Doğrultusunda Atılmış Mütevazi Bir Adımdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet